Förebyggande vård

Den förebyggande vården är den viktigaste av allt! Vårt mål är att du ska få behålla dina tänder friska livet ut. Den största insatsen är det du själv som gör! Det finns inget som vi kan göra som ersätter din egen dagliga vård av dina tänder.

Det är förstås viktigt med regelbundna kontroller hos oss. Vi hjälper dig att prova ut de hjälpmedel som passar dig bäst, och du får råd och tips om hur du bäst gör för att hålla din mun i topptrim.

Vi upptäcker om du riskerar att få problem, så att du förhoppningsvis slipper det. Man kan t.ex se början till hål på röntgen, som med rätt behandling aldrig behöver lagas, och början till tandlossning som man med enkla medel kan åtgärda.

Våra tandhygienister är en viktig del när det gäller att du ska få och behålla en god munhälsa. De är specialutbildade i munnens friskvård.

För att det ska vara friskt i ditt tandkött behöver man ta bort tandsten och beläggningar som kan finnas, då blir ytorna på tänderna släta och glatta och det blir lättare för dig att hålla rent.

Tandhygienisten spelar en stor roll även vid undersökningstillfället. De kan upptäcka tandlossning, karies (hål i tänderna), trasiga lagningar osv.. Tandläkaren kommer in om det behövs och bedömer alltid eventuella röntgenbilder.

Du kan hos tandhygienisten även bleka dina tänder, behandla känsliga tandhalsar och få dina tänder polerade.

En välskött mun som ses över regelbundet är bästa försäkringen mot hål i tänderna och tandlossning.