Tandblekning

Tandblekning är den snabbaste och lättaste behandlingen för att förbättra ditt leende. Vi har lång erfarenhet av blekningar och i de allra flesta fall är våra patienter mycket nöjda.

Många är oroliga över att tandblekning förstör tändernas emalj, men gör man behandlingen hos en tandläkare med kontrollerade medel är det en helt ofarlig behandling som inte skadar tänderna.

Det finns många olika varianter på blekning. På vår klinik använder vi hemblekning. Det är det sättet man har längst erfarenhet av, man vet att det är säkert och ger ett mycket gott resultat.

Det finns snabbare sätt att bleka på (blekning som utförs på kliniken) men det är förenat med större risk för isningar och det blir på sikt inte något bättre resultat. Det mest skonsamma för dina tänder är att använda lite svagare medel och då tar blekningen längre tid!

Fördelen med att utföra blekningen hos oss, istället för att t.ex köpa medel på nätet är många! Dels får du en professionell bedömning innan, dels använder vi medel som är garanterat ofarliga för dina tänder och själva blekskenorna görs på avtryck vilket ger ett jämnt och fint resultat.

Gulfärgade tänder är för det mesta ganska lätta att bleka, medan det kan vara betydligt svårare med gråa missfärgningar. I en del fall är det inte lämpligt att bleka alls. Viktigt att tänka på är att lagningar eller kronor inte bleks så ibland får man åtgärda detta efter blekningen.

När du har bestämt dig för att bleka tänderna, polerar vi och gör det riktigt rent i munnen.

Vi tar avtryck för skenor och fotograferar dina tänder. Detta ingår i priset för blekning.

Själva blekningen gör du hemma själv efter noggrann instruktion. Behandlingen utförs under cirka 14 dagar. Det finns nattblekning och dagblekning ( 120 minuter/dag). Det kan isa lite i tänderna under själva behandlingen, men det är övergående besvär!

Efter avslutad behandling får du komma till oss på kontroll. Vi tar foto igen och det brukar vara roligt att se bilder och jämföra före och efter behandling. Man glömmer fort hur det såg ut innan!

Hur länge varar resultatet då?

Dina tänder kommer alltid att vara vitare än innan du blekte dem. Hur länge det håller sig fräscht beror mycket på hur du lever, om du t.ex röker eller snusar går det snabbare tillbaka igen. Du kan göra en uppfräschande behandling t.ex en gång om året och använda dig av de blekskenor du har. Då räcker det att bleka en eller ett par gånger.